DREAMLITE NACHTLENZEN

Droomt u daar ook wel eens van? Goed kunnen zien, zonder afhankelijk te zijn van uw bril of uw contactlenzen. Voor veel mensen is dat nu mogelijk. Er zijn contactlenzen beschikbaar die alleen maar 's nachts gedragen hoeven te worden. Overdag ziet u perfect en heeft u geen lenzen of bril meer nodig.


HOE KAN DAT?

De speciale DreamLite nachtlenzen veranderen de vorm van het hoornvlies een heel klein beetje terwijl u slaapt. Die vormverandering is precies voldoende om uw oogfout te corrigeren. U kunt dat een beetje vergelijken met wat er gebeurt als u de hele dag een horloge hebt gedragen. De afdruk van de horlogeband blijft nog geruime tijd zichtbaar nadat u het horloge af heeft gedaan. De verandering die de DreamLite nachtlens op het oog teweegbrengt is veel geringer, maar blijft wel veel langer merkbaar.

De belangrijkste oorzaken van het contactlensgevoel zijn afwezig omdat uw ogen vrijwel niet bewegen als u slaapt en bovendien knippert u niet. En mocht u 's nachts even uw bed uit moeten, dan kunt u er ook nog goed mee zien. De DreamLite nachtlenzen zijn namelijk perfect van sterkte en corrigeren uw ogen volledig. Maar de echte sensatie ervaart u pas als u 's morgens de lenzen uitneemt. Dan heeft het oog de vorm van de lenzen aangenomen en kunt u goed zien; de hele dag!


Die gewenste vormverandering is natuurlijk niet definitief. Denkt u maar aan dat horloge, waar al na enkele minuten de afdruk op uw huid verdwijnt. Met de ogen duurt het minstens een hele dag voordat ze weer hun eigen vorm aannemen. Na maximaal een paar dagen zal het oog weer volledig zijn oorspronkelijke vorm terug hebben. Dat is een voordeel ten opzichte van een laserbehandeling van de ogen.


Er is geen gewenningsperiode nodig bij de DreamLite nachtlenzen. Als de lenzen klaar zijn, krijgt u een uitgebreide instructie over hoe ze moeten worden behandeld en zet u ze de eerste avond in, vlak voor u gaat slapen.


Doordat u ze vrijwel niet voelt, zullen de lenzen u ook de eerste nacht geen slapeloosheid opleveren. Hooguit zou u moeilijk kunnen slapen vanwege de spanning waarmee u de volgende ochtend tegemoet ziet… Want dat is een ware sensatie. Al na de eerste nacht is meestal al tweederde van de oogfout gecorrigeerd. Dus als u de lenzen uitneemt, kunt u al behoorlijk goed zien; de hele dag.


Meestal duurt het een paar dagen (eigenlijk nachten…) voordat de volledige correctie is bereikt. De resultaten zijn dan bijna altijd verbluffend. De meeste mensen hebben dan een gezichtsscherpte die erg hoog is en met een bril of gewone contactlenzen, nooit bereikt kon worden. Vooral mensen die zachte lenzen dragen, blijken uiterst tevreden over de DreamLite nachtlenzen. Meestal zijn ze wel tevreden over hun lenzen, maar toch hebben ze vaak wat klachten over droge ogen en een verminderde gezichtsscherpte in sommige omstandigheden. Al die problemen zijn volledig verdwenen als ze 's nachts hun DreamLite nachtlenzen gaan dragen.


Maar ook mensen die nog nooit lenzen hebben gedragen, maar wel een bril, zijn uiterst tevreden.

Er zijn natuurlijk ook beperkingen. Er kunnen alleen "min-sterkten" worden behandeld. En omdat de maximale verandering aan beperkingen onderhevig is, kan maximaal -5.00 D worden gecorrigeerd. Niet iedereen kan dus profiteren van de DreamLite nachtlenzen. Maar omdat de sterkten tussen - 1.00 en – 5.00 D heeft meest voorkomen, is de groep die wél geschikt is, erg groot.


In vele jaren onderzoek in Amerika en Australië is gebleken dat de methode uiterst veilig is. In alle gevallen is het effect van de lenzen na maximaal een week helemaal verdwenen en blijken er helemaal geen bijeffecten te zijn. De DreamLite nachtlens is een Nederlandse ontwikkeling, die voortborduurt op de knowhow uit vele eerdere onderzoeken. Er zijn drie belangrijke factoren die het succes van deze lenzen mogelijk hebben gemaakt. Ten eerste is het fabricageproces in de laatste jaren zo nauwkeurig geworden dat er een ongelofelijke precisie kan worden bereikt.


Dreamlite Nachtlenzen


Vervolgens zijn er nieuwe meetmethoden ontwikkeld, waarmee de vorm van het oog beter in beeld kan worden gebracht dan ooit. En tot slot zijn er nieuwe materialen ontwikkeld die zeer veel zuurstof doorlaten, zodat het oog niet in "ademnood" komt als de lens er 's nachts opzit.


Inmiddels bestaat DreamLite al meer dan 10 jaar. Het systeem is veilig en omkeerbaar. Het is van essentieel belang om de ogen regelmatige te laten controleren om blijvend succes met de lenzen te hebben. Soms moet de oogcorrectie een beetje worden bijgesteld om optimale resultaten te blijven halen. Daarom is het noodzakelijk om elke drie maanden een controle te laten uitvoeren bij de contactlensspecialist. Ook is het belangrijk om precies de gebruiksvoorschriften op te volgen.


Voordat er definitieve lenzen kunnen worden besteld, voert de contactlensspecialist een uitgebreid vooronderzoek uit. Pas als er is vastgesteld dat er geen enkel risico aan het dragen van DreamLite nachtlenzen zijn, worden de lenzen geproduceerd. De lenzen gaan een jaar mee en dan moeten ze vervangen worden.


We vroegen aan een gebruikster van DreamLite nachtlenzen naar haar ervaringen. Marga Mulder is 31 jaar, heeft twee kinderen en werkt als parttime secretaresse op een kantoor. Ze droeg al tien jaar zachte lenzen en was daar 


DreamLite nachtlenzen zijn uiteraard verkrijgbaar bij Optiek Stefan!

ZONNEBRILLEN
Zonnebrillen zijn in eerste plaats bedoeld om uw ogen te beschermen tegen schadelijke straling als UV en fel licht. Daarnaast geeft een goede zonnebril uw ogen rust en voorkomt u onnodige vermoeidheid aan het einde van de dag. Let dus bij de aanschaf van een zonnebril dus op dat deze glazen van voldoende kwaliteit biedt.

Lees meer lees meer
BRILLENGLAZEN

Een perfect zicht is voor iedereen van belang. Of het nu gaat om deelname aan het verkeer, het werken achter de computer of het streeploos schilderen van een kozijn. Altijd moet u kunnen vertrouwen op uw bril.


Lees meer lees meer
CONTACTLENZEN
Zachte lenzen, harde lenzen, nachtlenzen, daglenzen, multifocale lenzen, tropische lenzen, genoeg aanbod. Maar welke lenzen zijn het meest geschikt voor mij?

Lees meer lees meer

BRILMONTUREN              
Persol Dutz eyewear RayBan Tom Ford Elle      Jaguar Dilem Etnia
              Lees meer lees meer