CONTACTLENZEN

Zachte lenzen, harde lenzen, nachtlenzen, daglenzen, multifocale lenzen, tropische lenzen, genoeg aanbod. Maar welke lenzen zijn het meest geschikt voor mij.


Niet elke lens is geschikt voor uw ogen. Ieder oog is anders en daarom kijken we niet alleen naar de sterkte van Uw ogen maar ook naar de kromming van de cornea en de algehele gezondheid van uw ogen.


Al naar gelang uw bezigheden of werkzaamheden kunt u er voor kiezen om misschien beter vormvaste danwel zachte lenzen te dragen eventueel in combinatie met een leesgedeelte in de lens.


U kunt er ook voor kiezen om lenzen te dragen in combinatie met een bril. Bijvoorbeeld overdags lenzen tijdens werken op kantoor en 's avonds een bril. Of op het strand lekker lenzen dragen met een stoere zonnebril en tijdens de reis in de auto de bril weer op.


Voor alle omstandigheden zijn er passende oplossingen te bedenken.VORMSTABIELE LENZEN

Vormstabiele lenzen zijn de verbeterde versie van de vroegere harde lenzen, al zijn de materialen waarvan ze gemaakt zijn minder hard en laten ze veel meer zuurstof door. Vormstabiele lenzen worden ook wel zuurstofdoorlatende lenzen genoemd.


Over het algemeen zijn vormstabiele lenzen in gebruik voordeliger en gezonder dan zachte lenzen. Omdat vormstabiele lenzen in een vroeg stadium waarschuwen is de kans op een ontsteking erg klein.

Indien u een actieve sport beoefent is het dragen van vormstabiele lenzen niet zo praktisch en zou u beter zachte lenzen of daglenzen kunnen dragen.


Vormvaste lenzen zijn vaak gemaakt van een hoog zuurstofdoorlatend materiaal waardoor ze comfortabel dragen. Deze lenzen zijn tegenwoordig zelfs leverbaar in multifocale uitvoering zodat je er zelfs ook mee kunt lezen.ZACHTE LENZEN

Zachte lenzen, de naam zegt het al, voelen heel zacht aan, zijn flexibel en nemen gemakkelijk de vorm van de oogbol aan. Ze zijn uitermate geschikt voor het sporten en heel gemakkelijk af te wisselen met een bril.


Een zachte lens is wel gevoeliger voor vervuiling, de lensporiën raken verstopt door stof, cosmetica en eiwitten en vetten uit het traanvocht. Daarom is het belangrijk deze lenzen op vastgestelde tijdstippen te vernieuwen. De meest gebruikte zachte lens is de maandlens, deze lens moet iedere maand vervangen worden en geeft daardoor een hoge mate van draagcomfort.


De maandlens is ook te leveren met een cilinder zodat ook cliënten met een astigmatische afwijking deze lenzen kunnen dragen.NACHTLENZEN

Overdag scherp zien zonder bril of lenzen? Nachtlenzen!

Nachtlenzen zijn ideaal wanneer je om wat voor reden dan ook overdag geen bril of lenzen wilt dragen. Nachtlenzen zijn lenzen die 's nachts worden gedragen. Ze veranderen de vorm van het hoornvlies op een gecontroleerde wijze zodat Uw ogen de ideale vorm aannemen en u overdag geen bril of lenzen meer hoeft te dragen. Dus 's morgens je ogen openen en meteen goed zien, wie wil dat nou niet?


Deze lenzen zijn met name heel erg geschikt voor mensen die veel in droge en/of warme ruimtes werken en patiënten met hooikoorts. Gemiddeld zijn deze lenzen geschikt voor cliënten met een oogsterkte tot -4,50 en of cilinder tot -2,50.


Dreamlite.  's nachts lenzen dragen en overdag scherp zien


Droomt u daar ook wel eens van? Goed kunnen zien, zonder afhankelijk te zijn van uw bril of uw contactlenzen. Voor veel mensen is dat nu mogelijk. Er zijn contactlenzen beschikbaar die alleen maar 's nachts gedragen hoeven te worden. Overdag ziet u perfect en heeft u geen lenzen of bril meer nodig.


Dreamlite nachtlenzen

>> Kijk hier voor meer informatie over Dreamlite NachtlenzenMULTIFOCALE LENZEN

Multifocale lenzen zijn ideaal voor mensen die nu al lenzen of een bril dragen, maar merken dat lezen lastiger wordt. Er zitten drie zones in de lens verwerkt voor veraf, dichtbij en tussenafstand ie geleidelijk in elkaar overvloeien. Juist voor mensen die op kantoor werken is het zicht dichtbij en op de tussenafstand van belang. Dus niet alleen het lezen van papier, maar ook het kijken op smartphone, tablet of pc. En zeker als je nu al een bril draagt voor veraf is het heel comfortabel als dat allemaal in een keer gecorrigeerd kan worden. Deze lenzen zijn er in vormvaste of zachte uitvoering.


Met name de zachte multifocale lens in silicone hydrogel uitvoering is een zeer comfortabele lens die er voor zorgen dat u geen last heeft van droge ogen, irritatie of discomfort aan het eind van de dag.


Zijn multifocale lenzen geschikt voor u?

Ja, indien u...

  • beter zicht nodig heeft voor dichtbij en de tussenafstand;
  • geen zin heeft om een leesbril te dragen;
  • veel werkt met pc, tablet, smartphone etc.;
  • ontevreden bent over Uw huidige contactlenzen.

Biofinity multifocale lenzen Probeer nu Biofinity® multifocale lenzen van CooperVision en zie het verschil op alle afstanden.
Biofinity multifocale maandlenzen zijn de ideale vervanging voor uw leesbril. Deze nieuwe silicone hydrogel lenzen zijn zeer comfortabel waardoor u ze de hele dag kunt dragen. Een uitstekend alternatief waarmee u zowel van dichtbij als van veraf optimaal kunt zien.


DAGLENZEN

Daglenzen zijn zachte lenzen die met name de laatste jaren een grote opmars kennen. U draagt ze een dag en dan gooit u ze weg. Geen gedoe met schoonmaken en opbergen. Iedere dag nieuwe lenzen en een fris gevoel, en ook nog eens heel veilig voor uw ogen.KINDEREN EN LENZEN

Vaak krijgen we de vraag op welke leeftijd kinderen aan lenzen mogen beginnen. Wat ons betreft kan dt vanaf ongeveer 10 jaar. In deze is het heel belangrijk dat een kind zelfstandig lenzen kan inzetten en uithalen en dat hij of zij verantwoording kunnen dragen voor de verzorging, maar deze afweging kunt U als ouder het beste maken.


BRILLENGLAZEN

Een perfect zicht is voor iedereen van belang. Of het nu gaat om deelname aan het verkeer, het werken achter de computer of het streeploos schilderen van een kozijn. Altijd moet u kunnen vertrouwen op uw bril.


Lees meer lees meer
ZONNEBRILLEN
Zonnebrillen zijn in eerste plaats bedoeld om uw ogen te beschermen tegen schadelijke straling als UV en fel licht. Daarnaast geeft een goede zonnebril uw ogen rust en voorkomt u onnodige vermoeidheid aan het einde van de dag. Let dus bij de aanschaf van een zonnebril dus op dat deze glazen van voldoende kwaliteit biedt.

Lees meer lees meer
BRILMONTUREN              
Persol Dutz eyewear RayBan Tom Ford Elle      Jaguar Dilem Etnia
              Lees meer lees meer